با دور ریز خمیر ترش چه کنیم؟
محصولاتی که با خمیر ترش درست میشه، هم طعم متفاوتی دارند و هم برای گوارش بهترند. ولی در این بین یک ایراد وجود داره. زمانی که استارتر خمیرترش را شروع میکنیم برای اینکه تغذیه اش کنیم باید مقداری از آن را خارج کنیم و خیلی ها آن را دور میریزند که این موضوع برای بعضی ها ممکنه اذیت کننده باشه. ولی واقعا کار دیگه نمیتوان انجام داد؟ بله میتوان از اتلاف استارتر خارج شده جلوگیری کرد.
در این مقاله به راه های استفاده از دور ریز خمیر ترش میپردازیم.
مطلب پیشنهادی : آموزش نان خمیر ترش
استارتر خمیر ترش مقدار مساوی (از نظر وزن) آرد و آب (به همراه مقداری الکل) است که در آن اسیدهای آلی و باکتری های دوستار و مخمر وجود دارد. چرا الکل؟ چون با تخمیر استارتر، مخمر تکه های ریز الکل (علاوه بر آن اسیدهای آلی خوش طعم) تولید می کند. به هر جهت ما در نظر میگیریم به صورت مساوی نصف آرد و نصف آب است. حالا با این دانش میتوانیم این استارتر رو در خمیرمون به عنوان بخشی از آب و آرد استفاده کنیم.
به عنوان مثال یک دستورپخت کیک را در نظر بگیرید که 180 گرم آرد و 220 گرم آب نیاز دارد و ما 30 گرم استارتر بلااستفاده داریم. یعنی به عبارتی این استارتر شامل 15 گرم آب و 15 گرم آرد است. استارتر را با مواد اولیه ترکیب میکنیم ولی از وزن آب و آردمون کم میکنیم. یعنی 165 گرم آرد و 205 گرم آب و استارتر رو با هم ترکیب میکنیم. به همین راحتی.
ولی آیا استفاده از خمیر ترش در محصولات دیگر طعمش رو عوض نمیکند؟
با یک مثال اگر بخوام توضیح بدم در مقایسه با نان معمولی غنی تر به نظر میرسد. استارتر، طعم گندم، شیر و کره نان را افزایش میدهد (در صورتی که شیر یا کره در دستور پخت باشد).
نکته مهم: اگر استارتر شما روزهای اولیه خود را پشت سر میگذاره، حتما دور بریزید چون تا 4 الی 5 روز اول استارتر بو و طعم خوبی نداره و به مرور زمان بوی بهتری پیدا میکنه.
استفاده از استارتر خمیر ترش چه تغذیه شده باشد چه نه، در طیف گسترده ای قابل استفاده است، تا زمانی که دستور پخت حاوی آب و آرد کافی باشه تا قابلیت جایگزینی داشته باشه. البته این روش روی پخت کوکی جواب نمیده چون معمولا از میزان آب کمی در دستورالعمل استفاده میشه. اما برای مافین ها، بیسکویت ها، انواع نان، پنکیک ها و ... که حاوی مایع کافی است میتوان از این روش استفاده کرد.
البته میتونید خودتون مستقیما وارد عمل نشید. یکسری دستورالعمل های وجود دارد که با استفاده از همین استارتر های دور ریز مراحل رو جلو میبرند. میتوانید از این رسپی ها استفاده کنید.
مطلب پیشنهادی : 9 راهنمایی درباره خمیر ترش