تفاوت آرد سمولینا با آرد گندم
اگر راجع به ارد سمولینا شنیده اید و مطالبی هم خوانده باشید ولی تفاوت این آرد رو با آرد های دیگر نمیدانید، در این مقاله راجع این موضوع به صورت ساده پرداخته میشود. پس با ما همراه باشید.
آرد سمولینا با آرد گندم چه تفاوتی دارد؟
اصولا بین آرد سمولینا و آرد هایی که از دانه گندم تهیه میشود دو تفاوت اصلی دارد. سمولینا از یک نوع دانه گندم خاص به نام دوروم حاصل میشود. دانه دوروم از سایر گندم ها سفت تر است و آردی که حاصل میشود معمولا درشت و زبر است و رنگ زرد رنگ دارد. البته گندم ها نیز با هم تفاوت هایی دارند. از جمله رنگ، بافت نرم و سفت، میزان پروتئین و مواد معدنی که هر کدام را برای محصولات خاصی استفاده میکنند. مانند آرد نول، آرد فانتزی، آرد خبازی، آرد گندم کامل و آردهای دیگر.
پس اولین تفاوت بین این دو آرد، میشود استفاده از دانه دوروم که نوعی خاص از دانه گندم است.
دومین تفاوت آرد سمولینا، اندازه ذرات آن است. گندم دوروم در فرآیند تولید کاملا آسیاب نمیشود و اندازه ذرات آردی که حاصل میشود، درشت و زبر است.
خواص آرد سمولینا
تفاوت در خواص آرد سمولینا و گندم مشابه هم است با این تفاوت که در بعضی از موارد با هم اختلافاتی دارند. سمولینا از لحاظ مقادیر غذایی بیشتر از آرد گندم است. سمولینا غنی از ویتامینهای گروه B مانند تیامین و فولات است که نقش مهمی در تبدیل غذا به انرژی دارند. همچنین، سمولینا منبع خوبی از آهن و منیزیم است. این مواد معدنی به تولید گلبولهای قرمز خون، سلامت قلب و کنترل قند خون کمک میکنند.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید به بلاگ آرد سمولینا چیست مراجعه کنید.
سمولینا در مقایسه با آرد گندم، بیشتر در ویتامین B6، ویتامین B3، ویتامین B1، مس و کلسیم است، در حالی که آرد گندم بیشتر در سلنیوم، آهن، فیبر، روی و منیزیم است. سمولینا نیاز روزانه شما به ویتامین B6 را 29٪ بیشتر از آرد گندم تامین میکند. سمولینا 8 برابر کلسیم بیشتری نسبت به آرد گندم دارد. به طور کلی، سمولینا از لحاظ مقادیر غذایی بیشتر از آرد گندم است.
البته دو موضوع را باید در نظر داشت که اولا منظور از آرد گندم، آردهایی است که با پردازش دانه گندم به دست میاید مانند آرد فانتزی یا آرد نول. زمانی که درباره آرد گندم کامل صحبت کنیم داستان متفاوت خواهد بود. و البته این مقادیری که بالاتر گفته شد دقیق نیست و دانه هر منطقه و هر فصل با هم متفاوت خواهد بود.
تفاوت کاربرد آرد سمولینا و آرد گندم
آرد گندم بسته به این که چه پردازشی روی آن انجام شده، عموما برای تهیه نان، کیک و شیرینی استفاده میشود. آرد سمولینا به خاطر بافت درشتی که دارد، دو استفاده عمده دارد.
1. درست کردن ماکارانی و پاستا: بافت زبر و درشت آرد سمولینا باعث میشود تا ماکارانی و یا پاستا کیفیت خوبی داشته باشد و هنگام پخت به هم نچسبد در حالی که آرد گندم در حالت عادی این کاربرد را ندارد.
2. باز کردن خمیر: بیشترین استفاده غیر صنعتی (مانند استفاده در آشپزخانه) از آرد سمولینا برای باز کردن خمیر است. این آرد به خاطر زبر بودن به خورد خمیر نمیرود و باعث میشود خمیر تحمل حرارت بالاتری داشته باشد و رویه آن نسوزد و نچسبد
3. درست کردن کیک، حلوا، کوکی، نان و ...
مطلب پیشنهادی اول : کیک سمولینا
مطلب پیشنهادی دوم : حلوای سمولینا
برای خرید آرد سمولینا زبر و درشت میتوانید از طریق فروشگاه اینترنتی samin ard اقدام کنید.