انواع پیتزا ایتالیایی و ویژگی آن ها
تاریخچه مختصری از پیتزا ایتالیایی
پیتزای ایتالیایی یکی از محبوبترین غذاهای جهان است که از کشور ایتالیا به سراسر جهان شهرت یافته است. پیتزا به عنوان یک نوع نان نازک با تنوع محتوا در زمانهای باستانی در بسیاری از مناطق بهویژه در مناطق ساحلی ایتالیا وجود داشت. پیشینه پیتزا احتمالاً فوکاچیا بوده، یک نان نازک که توسط رومیها به عنوان پانیس فوکاسیوس شناخته میشد و سپس مواد دیگری به آن اضافه میشد. مواد اولیهای که برای تهیه این نانها مورد استفاده قرار میگرفت، شامل آرد، آب، نمک و روغن زیتون بود و معمولاً با مواد دیگر مانند سبزیجات، گوشت و ماهی تزئین میشد.
انواع پیتزای ایتالیایی
پیتزاهای ایتالیایی مختلفی وجود دارند، که هرکدام دارای محتواها و مزههای خاص خود هستند. برخی از انواع پیتزاهای ایتالیایی عبارتند از:
پیتزا مارگاریتا (Pizza Margherita): این نوع پیتزا از مهمترین پیتزاهای ایتالیایی است و تنها از سس گوجهفرنگی، پنیر موزارلا و برگههای تازه ریحان تهیه میشود.
پیتزا ناپلی (Pizza Napoletana): پیتزای ناپلی نیز از پرطرفدارترین انواع پیتزاهای ایتالیایی است که معمولاً با سس گوجهفرنگی، پنیر موزارلا، زیتون، کپر و انواع مختلف مواد تهیه میشود.
پیتزای کواترو استاژیونی یا چهار فصل (Pizza Quattro Stagioni): یک نوع پیتزای ایتالیایی است که به چهار بخش تقسیم میشود و هر بخش آن با مواد مختلفی تزئین میشود. هر بخش از این پیتزا نمایانگر یک فصل از سال است و معمولاً با استفاده از کنگر فرنگی (بهار)، گوجهفرنگی یا ریحان (تابستان)، قارچ (پاییز) و گوشت یا زیتون (زمستان) تهیه میشود .
پیتزای کالزونه (Pizza Calzone): یک نوع پیتزای ایتالیایی است که بهصورت یک نان تهیه میشود و درون آن انواع مختلفی از مواد همچون پنیر، گوشت، قارچ و … قرار دارد و سپس بهصورت نیمکرهای بسته میشود. این نوع پیتزا معمولاً با استفاده از ترکیبی از پنیر ریکوتا، موزارلا و پارمسان تهیه میشود.
پیتزا سیسیلی (Pizza Siciliana): پیتزای سیسیلی پوستهای ضخیم دارد که روی آن گوجهفرنگی، پیاز، آرد سوخاری و گاهی اوقات پنیر سفت است. اما در برخی منابع، موادی مانند سوسیس، ریکوتا و پروولون ذکر شده است.
پیتزا تونو (Pizza Tonno): پیتزا تونو یک پیتزای ساده ایتالیایی است که با استفاده از تن ماهی به عنوان تاپینگ تهیه میشود. این پیتزا شامل خمیر پیتزای اصلی است که با سس گوجهفرنگی، موتزارلا و تن ماهی در روغن زیتون پوشیده شده است. این پیتزای کلاسیک در بیشتر پیتزافروشیهای ایتالیایی یافت میشود زیرا تن ماهی در قوطی یک ماده مناسب و قابل استفاده در سراسر سال است.
و انواع دیگر پیتزا که معروف ترین آن ها را برایتان شرح کردیم.
ویژگی های پیتزا ایتالیایی چیست؟
تهیهشده از آرد مخصوص: پیتزای ایتالیایی با آرد مخصوص پیتزا ایتالیایی تهیه میشود که دارای درصد پروتئین بالا است، که باعث میشود خمیر پیتزا لطیف و انعطافپذیر شود.
سس گوجهفرنگی و پنیر موزارلا: پیتزای ایتالیایی معمولاً با سس گوجهفرنگی و پنیر موزارلا تهیه میشود که به عنوان ترکیب کلاسیک این غذا محسوب میشوند.
آمادهسازی ساده: پیتزای ایتالیایی از جمله غذاهایی است که آمادهسازی آن نسبتاً ساده است و با استفاده از آرد پیتزای آماده ایتالیایی نیز میتوان بهسرعت آن را تهیه کرد.
پخت در فر یا تنور: پیتزای ایتالیایی معمولاً در فر یا تنور با درجه حرارت بالا پخته میشود تا بسته به نوع آن، یک لایه نازک و خوشمزه از پنیر و سس گوجهفرنگی در بالای آن شکل بگیرد.
تنوع در محتوا: پیتزای ایتالیایی میتواند با محتواهای مختلفی مانند قارچ، زیتون، پپرونی، فلفل دلمه، سبزیجات و ... تهیه شود و همین تنوع از آن یک غذای مناسب برای همه سلیقهها میسازد.
آرد مخصوص پیتزا ایتالیایی
آرد پیتزا ایتالیایی یک ماده اساسی و بسیار مهم برای تهیه خمیر پیتزا های اصیل ایتالیایی است. این نوع آرد، به عنوان یک آرد مخصوص پیتزا ایتالیایی، خصوصیات و ویژگیهای منحصر به فردی دارد که باعث میشود خمیر پیتزا بهترین کیفیت و طعم را داشته باشد. آرد پیتزا ایتالیایی عمدتاً از گندمهای با کیفیت و با درصد پروتئین بالا تهیه میشود، که این امر باعث میشود تا پیتزایی با لطافت و ظاهر خمیر با کیفیتتری به دست آید. برای تهیه آرد پیتزا ایتالیایی، فرآوری گندم به گونهای انجام میشود که باعث میشود که این آرد محصول نهایی نیز بسیار مشابه و خاص باشد. از آنجایی که پیتزا یکی از غذاهای محبوب در جهان است و اصیلترین نوع آن نیز پیتزای ایتالیایی میباشد، استفاده از آرد پیتزا ایتالیایی باعث میشود تا طعم این غذا به اندازهی کافی متفاوت و متمایز باشد. این آرد مناسب برای خمیر پیتزا ایتالیایی دارای تواناییهایی است که باعث میشود خمیر پیتزا، بعد از پخت، نرم و مرطوب باقی بماند و از آب زدن یا یخزدگی جلوگیری میکند.
از آرد پیتزای آماده ایتالیایی نیز میتوان بهعنوان یک گزینه سریع و آسان برای تهیه پیتزا استفاده کرد. این نوع آرد دارای ترکیبات ایدهآلی است که با اضافه کردن آب و خمیرکردن آن، بهسرعت میتوان خمیر پیتزا را آمادهسازی کرد. همچنین میتوان از آرد نول برای خمیر پیتزای ایتالیایی استفاده کرد.
مطلب پیشنهادی : آرد نول چیست
برای تهیه آرد پیتزای ایتالیایی، میتوانید به صفحه خرید آرد پیتزا ایتالیایی مراجعه کنید.
در نتیجه، برای تهیه پیتزاهای ایتالیایی با کیفیت و معتبر، بهترین انتخاب، استفاده از آرد پیتزا ایتالیایی یا آرد مخصوص پیتزا ایتالیایی میباشد. این آرد معمولاً در فروشگاههای آنلاین مانند ثمین آرد و مغازههای مخصوص به فروش میرسد و میتواند تجربهی یک پیتزای اصیل و لذیذ را برای شما فراهم آورد. با استفاده از این آرد و مواد دیگر معمولاً استفادهشده در تهیه پیتزا، میتوانید تهیهی یک پیتزای معتبر و اصیل ایتالیایی را با کیفیت و طعم بینظیری تجربه کنید.