طرز تهیه باقلوا
در این مقاله در مورد طرز پخت باقلوا صحبت میکنیم. بر خلاف ظاهر پیچیده ای که داره درست کردنش خیلی ساده تر از اونچیزیه که فکرش رو میکنید. البته اگر خمیرش رو خودتون بخواید درست کنید، یه مقدار نیازمند حوصله و سلیقه است که البته خمیرش رو با هم درست میکنیم. در غیر این صورت میتونید از یکسری فروشگاه ها خمیر باقلوا رو تهیه کنید.
باقلوا یک مفهوم بسیار ساده است. به نظر میرسه که واقعا پیچیده است اما صادقانه بگم، بسیار ساده است. لایه های نازک خمیر، یک لایه مغز، لایه های بیشتر خمیر، مقدار زیادی کره و شربت شکر، شما رو به این دسر خوشمزه میرسونه.
در همین ابتدا باید بهتون بگم که خمیرتون باید به اندازه کافی نازک باشد. چه خودتون درست میکنید و یا خرید میکنید. چون اگر خمیرتون ضخیم باشه، با دیوارهای خشک مواجه میشید و باقلواتون قابل جوییدن نیست.
مواد لازم برای خمیر باقلوا
آرد نول 900 گرم یا شش فنجان
آب داغ 370 گرم یا یک و نیم فنجان
سرکه سفید 32 گرم یا 2 قاشق چایخوری
لیموترش یک عدد
روغن زیتون 11 گرم یا یک قاشق غذاخوری
داخل یک کاسه بزرگ تمام مواد گفته شده رو با هم ترکیب میکنیم. زمانی که به خوبی ترکیب شد به مدت 5 دقیقه شروع میکنیم به ورز دادنش تا کاملا یک دست بشه. حالا خمیر با کیسه پلاستیکی میپیچیم و برای 15 دقیقه میذاریم که استراحت کنه.
خمیر رو به 25 قسمت مساوی تقسیم میکنیم. برای اینکار از ترازو استفاده کنید تا دقیق تر اینکار رو انجام بدید. حالا تنها کاری که باید بکنید نازک کردن خمیر است. با وردنه و یا غلطک پاستا شروع میکنیم به نازک کردن خمیر تا جایی که دستمون از پشت خمیر پیدا بشه.
در حین نازک کردن خمیر با سخاوتمندی آرد پاچی کنید که در نهایت خمیرتون اصلا چسبناک نباشه.
میریم برای آماده کردن کره.
450 گرم کره یا دو فنجان کره رو روی اجاق گاز با حرارت متوسط قرار میدیم تا آب بشه و شروع به جوشیدن کنه. حین جوشیدن، کف شناور روی کره رو میگیریم تا جایی که کره کاملا شفاف بشه. و بعد از طریق صافی توری و یا پارچه درون یک ظرف شیشه ای میریزیم و میریم سراغ مرحله بعد یعنی مغز باقلوامون.
برای مغز باقلوا میتونید از پسته، گردو و یا از هر دو استفاده کنید. در این دستور پخت ما از پسته استفاده میکنیم.
با استفاده از غذاساز و یا هاون پسته ها رو خرد میکنیم. البته نه خیلی ریز بشه و نه خیلی درشت بمونه.
درون یک ظرف تقریبا 30 در 20 سانتی متری را با استفاده از قلمو و کره ای که آب کردیم چرب میکنیم و لایه اول خمیر رو میذاریم و روی خمیر رو با قلمو به آرامی چرب میکنیم. این کار رو تا لایه 14 انجام میدیم و پسته خرد شده رو میریزیم و پسته رو به کره آغشته میکنیم جوری که یه مقدار خیس بخوره. این کار رو با قلمو انجام بدید ولی قلمو رو روی پسته نمالید و به جاش قلمو رو کاملا داخل کره ببرید و با استفاده از قلمو کره رو به پسته بپاچید. حالا 14 لایه خمیر دیگه روی پسته میذاریم (همه لایه های خمیر رو با قلمو چرب کنید)
پس از انجام این کار یک چاقو تیز بردارید و به شکلی که دوست دارید برش بزنید. برش رو یه جوری بزنید تا کف ظرف برش بخوره.
از کره باقیمانده بر روش بریزید و بعد به مدت 30 تا 35 دقیقه توی فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه بذارید.
در حین پخت میریم سراغ درست کردن شربتمون.
دو و نیم فنجان یا 550 گرم شکر، یک و یک چهارم فنجان یا 415 میلی لیتر آب رو با هم ترکیب میکنیم. بعد یک تکه پوست لیمو و یه مقدار آب لیمو و گلاب بهش اضافه میکنیم.
شربت رو روی حرارت متوسط به بالا بذارید تا حدود هشت تا ده دقیقه بجشه تا یه مقدار کمی غلیظ بشه.
وقتی پخت باقلا تموم شد شربت رو بهش اضافه میکنیم.
حالا وقت اینه که بذاریم خنک بشه تا از این دسر خوشمزه نهایت استفاده رو ببریم.
این بلاگ تازه منتشر شده و ویدیو آموزشی تا 10 آبان 1402 قرار میگیره